SITE UNDER CONSTRUCTION, INFO en CONTACT via FACEBOOKPAGINA !

Herriot - Brendan van den Beuken - zang, bluesharp, gitaar

Brendan
van den Beuken

zang, bluesharp, gitaar

Brendan van den Beuken

Herriot - Brendan van den Beuken - zang, bluesharp, gitaar
Opgegroeid in een ‘harmonie gezin’ en van de tuba naar de hoorn en door naar de contrabas. Elektrische bas volgde al snel en de harmonie werd ingeruild voor bandjes die weer wisselde van dansorkest tot punk. Een andere hobby werd zijn beroep en de basgitaar verdween voor een hele lange tijd in het koffer. Maar het bloed kruipt….
De bas ingeruild voor een elektrische gitaar en van Thijs de akkoorden afgekeken en intussen ook de leadzang. Onlangs de eerste Gibson gekocht. (ES 135)

Herriot - Paul Verstraelen – bas

Paul
Verstraelen

bas

Paul Verstraelen

Herriot - Paul Verstraelen – bas
Komt uit een gezin, waar hij op jonge leeftijd pianolessen kreeg. Maakte zo kennis met beginselen van harmonieleer. Na een aantal jaren via het gif van de puberteit afstand genomen van muziekonderwijs en geconfronteerd met de basgitaar. Invloedrijke melodische bassisten zijn Jack Bruce, Paul McCartney en Klaus Voorman. Via hun opvattingen heeft hij zijn manier van spelen in eerste instantie ontwikkeld. Via zijn zonen en mede bandleden verder ontwikkeld in “hoe bas spelen ook kan”. Belangrijker dan show is dat eenieder naar zijn beste vermogen probeert te musiceren.

Herriot - Willem van Hoof – drums

Willem
van Hoof

drums

Willem van Hoof

Herriot - Willem van Hoof – drums
Zoals bij zoveel Limburgse drummers begon zijn muziek carrière bij de slagwerkgroep van de plaatselijke fanfare. Al snel werd echter de overstap naar de rock muziek gemaakt en vanaf dat moment in verscheidene bands in Horst en zijn studentenstad Delft gespeeld. Sinds begin 2011 bij Herriot achter de ketels te vinden. Zijn muzieksmaak is breed, maar gaat over het algemeen toch richting de wat ruigere kant van het Herriot repertoire. Grote inspiratie bronnen zijn Dave Gröhl, Steward Copeland… en Jamie Oliver (ook een drummende kok).

Herriot - Thijs van Montfort – gitaar, zang

Thijs
van Montfort

gitaar, zang

Thijs van Montfort

Herriot - Thijs van Montfort – gitaar, zang
Op zijn 20e voor het eerst een gitaar opgepakt en middels handgeschreven en gestencilde blaadjes het bekende kampvuurrepertoire doorgewerkt. Speelde bijna 10 jaar bas in dansorkestje en coverbands. Daarna een tijd niet meer actief in een band geweest. Op akoestische gitaar overgeschakeld en af en toe in los verband gespeeld. Omdat de zin om samen muziek te maken weer opborrelde het bandleven opgezocht en speelt nu leadgitaar. Fender-fan.

Herriot staat voor eerlijke, stevige rockmuziek met een vet bluesrandje; covers van nummers die niet zo bekend zijn bij het grote publiek, aangevuld met eigen werk. We vinden onze inspiratie bij Dr. Feelgood, Eric Clapton, SRV, CCR, ZZ Top, e.d.

What’s in a name…? De bandnaam is ontleend aan de TV-serie

James Herriot

een verwijzing naar het beroep van onze bassist.

Herriot

In den beginne… De eerste bandleden van Herriot waren allen (her)startende muzikanten. Naast de drummer waren de andere leden van oorsprong bassist. Iets te veel van het goede dus Brendan en Thijs kozen voor 6 dunnere snaren en Paul bleef aan de 4 kabels plukken. Deze periode kenmerkte zich door een zoektocht naar de muzikale identiteit en een goede bezetting. Na experimenten met verschillende samenstellingen viel het besluit om te spelen met een vier-mans-formatie met Brendan als zanger. Met de komst van Willem achter de drumkit is de toon van Herriot gezet.

Neem contact op

Naam *

Organisatie

Telefoon

Email *

* verplicht

Bericht